IMPORTANT! Eliberarea actelor de identitate

Atenţie, deschide într-o fereastră nouă. PDFImprimareEmail

ANUNT

In atentia cetatenilor care nu au solicitat eliberarea actelor de identitate in termenele prevazute de lege

 

SPCLEP Tîrgșoru Vechi
România
Judeţul Prahova
Comuna Tîrgșoru Vechi
Serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor
Str. Principala, nr. 200 , sat Strejnicu, comuna Tirgsoru Vechi, judetul Prahova
Tel: 0244/482291 Fax: 0244/482270
email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Operator Date cu caracter personal nr. 17616


În vederea impulsionarii prezentarii cetatenilor la sediul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor pentru obtinerea unor noi acte de identitate in locul celor ale caror termen de valabilitate a expirat, au fost pierdute, deteriorate, sau nu mai sunt valabile in cazul schimbarii domiciliului, resedintei ori a numelui, DEPABDP – Inspectoratul General al Politiei Romane, au elaborat un Plan de masuri pentru identificarea cetatenilor care nu au solicitat eliberarea actelor de identitate in termenele prevazute de lege si punerea lor in legalitate pe linie de evidenta a persoanelor.

Potrivit acestui Plan de masuri:

Programul cu publicul al SPCLEP – Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Tîrgșoru Vechi este urmatorul :


Luni, Marţi, Joi: 08:30 – 16:30
Miercuri : 08:30 – 18:30
Vineri : 08:30 – 13:30

În cadrul aceluiasi Plan de masuri, SPCLEP Tîrgșoru Vechi, împreună cu lucrătorii din structurile de ordine publică vor derula activităţi pentru identificarea acestor cetăţeni şi invitarea lor în vederea punerii în legalitate cu acte de identitate.

Eliberarea unui nou act de identitate costa 12 lei (sapte lei cartea de identitate si cinci lei timbru fiscal), in cazul unei carti de identitate provizorii costul este de 6 lei ( 1 leu cartea provizorie si 5 lei timbru fiscal ) iar vizele de resedinta costa 5 lei ( timbru fiscal ) . Taxele se achita la Casieria Primariei Tîrgșoru Vechi.

Mentionam ca eliberam cartile de identitate in termen de 10 zile lucratoare, cartile de identitate provizorii in termen de 7 zile lucratoare, iar vizele de resedinta in termen de 5 zile lucratoare. Cand sunt necesare verificari suplimentare, in cazul pierderilor, a schimbarilor de domiciliu…, aceste termene pot fi majorate. In situatii deosebite (alegeri electorale, referendum etc.), termenele de eliberare in cazul cartilor de identitate ( si a celor provizorii ), a vizelor de resedinta, vor fi mai scurte, datorita unor masuri suplimentare de intensificare a activitatii de evidenta a persoanelor.

De asemenea, reamintim faptul ca potrivit prevederilor legale, cetăţenii au obligaţia de a cere eliberarea unui nou act de identitate în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau cu cel puţin 15 zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate deţinut. In acelasi termen de 15 zile, de la schimbarea domiciliului, a numelui, de la pierderea sau deteriorarea actului de identitate, titularul sau reprezentantul legal al acestuia este obligat sa solicite serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor eliberarea unei noi carti de identitate, prezentand documentele afisate la avizierul de la sediul SPCLEP Tîrgșoru Vechi sau pe site-ul Comunei Tîrgșoru Vechi (www.comunatirgsoruvechi.ro) la rubrica « Acte necesare evidenta populatiei » ( de unde se pot descarca online si cererile de completat necesare ).

Persoanele care nu au solicitat eliberarea unui nou act de identitate în termenele prevazute vor fi sanctionate cu amenda, conform prevederilor legale.


Facem un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute în care pot constata ca, atunci cand au nevoie, nu mai au actul de identitate valabil. Reaminitm faptul ca serviciile oferite cetăţenilor de către instituţiile publice sau agenţii economici se realizează pe baza unui act de identitate valabil, iar începând cu data de 1 ianuarie 2007 cartea de identitate a devenit document de călătorie al cetăţenilor români în spaţiul statelor membre ale Uniunii Europene.

 

Sef Serviciu,

PRIMAR,